Kecskemét

2019.10.10. 14:22

Nem volt gazdája a KSE Kft.-nek az ellenzék szerint

A kecskeméti KSE Kft.-vel és a körülötte kipattant büntetőüggyel kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskeméten.

Hraskó István

Fotó: ZsambokiDora

A KSE Kft. körül kirobbant büntetőügy – mellyel a baon.hu is sokat foglalkozott – volt a témája az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért Egyesület szerdai sajtótájékoztatójának.

Király József képviselőjelölt elmondta: több mint 450 millió forint fiktív számlákon eltűnt, „mai napig nem tudni, hová”, és a tönkrement sporttársaság majd 400 millió forint ki nem fizetett adósságot hagyott maga után. “Ez nem más, mint a kecskeméti és környékbeli emberek pénze” – jelentette ki Király József.

Hozzátette: a Szegeden zajló büntetőper szerdai tárgyalásán kiderült, hogy az egyik szerb edző havi 800 ezer forintos fizetéséről szóló szerződését nem ő írta alá, hanem valaki odahamisította aláírását. Egy havi 450 ezer forintos fizetésben részesülő kézilabdás pedig arról számolt be, hogy a minimálbért külön bérjegyzéken aláírta, a többi pénzt zsebbe adták neki, mindenféle átvételi elismervény nélkül. Az utolsó négy hónapban nem kapta meg a járandóságát, de a kifizetési listára valaki szintén odakanyarította az aláírását.

– Mindez rámutat arra, mennyire nem volt gazdája ennek a cégnek, mennyire nem figyeltek oda rá – összegzett Király József.

– A KSE-ügy sajnos nem egyedi eset, ahogy különböző csatornákon keresztül tüntetik el a közpénzt. Nekünk nagyon elegünk van a fiktív számlákból, az emberek számára átláthatatlan, kaotikus és sokszor korrupciógyanús működésekből. Mi olyan önkormányzatot és városvezetést képzelünk el, ahol az ilyen típusú súlyos visszaélések elképzelhetetlenek, erre garanciát is vállalunk – mondta Bodrozsán Alexandra. Kijelentette: a Szövetség valamennyi jelöltje aláírja az Ez a minimum! program pontjait. Mint fogalmazott, megválasztásuk esetén garantálják az önkormányzat átlátható és nyilvános működését, a költségvetést és a pályázatokat érthetően közzéteszik, a közérdekű adatigénylésekért nem számolnak fel költségtérítést, a szerződésekkel és közbeszerzésekkel kapcsolatos dokumentációk és vagyonnyilatkozataik is nyilvánosak lesznek.

Lejer Zoltán polgármester-jelölt szerint sok átláthatatlan közbeszerzés volt Kecskeméten az elmúlt 5-10 évben, többek között az Elios-ügyet említette, melynek anyagát nem kapták meg. Ezért is teljes átláthatóságot szeretnének minden közpénz felett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában