Kalocsa

2019.10.27. 14:30

Nagyváradra érkeztek az adománycsomagok

Ismét lezárult egy kalocsai gyűjtés a Böjte atya vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. A szervezők a lassan csordogáló adományok és szállítási bonyodalmak miatt csak a napokban tudták kézbesíteni a városban összegyűlt csomagokat.

Gábor János

– Megérkeztek Nagyváradra a kalocsaiak és környékbeliek által adományozott tartós élelmiszerek, valamint tisztító- és tisztálkodószerek. Ez az idei már a hetedik alkalom volt, hogy sikerült segíteni a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyváradi Szent Angéla Otthonán – számolt be az akció helyi szervezője, Czinege Piroska.

– Ebben az intézményükben is (az alapítványnak ez csak az egyik bentlakásos otthona, összesen 26-ot üzemeltet) olyan gyerekekről gondoskodnak, akiket a szüleik nem tudnak megfelelően ellátni vagy felnevelni – tette hozzá.

A kalocsai akciót eredetileg július 30-ai határidővel hirdették meg, még tavasszal, de ezúttal valamiért nagyon lassan érkeztek az adományok, így jelentősen meghosszabbították a gyűjtést – ezért is (illetve az eddig mindig készséges sofőr betegsége miatt) került sor a leszállításra jóval később, az ősz derekán. A csomagok összértéke a szokottnál valamivel kevesebb, körülbelül százezer forint, ám a szervezők azt a visszajelzést kapták az otthontól, hogy karácsonyig biztosan elegendőek a meglévő készleteik.

Czinege Piroska elmondta: a kalocsaiak által évek óta támogatott Szent Angéla Gyermekvédelmi Központ nemrég új vezetőt kapott: Bartos Csilla nyugdíjba vonulásával a fiatal és agilis Mátrahegyi László vette át a posztot. A Böjte atya által kinevezett új igazgató hálásan köszönte a kalocsaiak nagylelkűségét, tudatta a gyűjtés szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában