Baja

2019.10.18. 11:55

Ezen a télen újra lesz műjégpálya a szigeten

Két sportág támogatásáról döntött a távozó képviselő-testület.

Kubatovics Tamás

Tavasszal lejárt a műjégpálya területére vonatkozó bérleti szerződés, ám a Petőfi-szigeti ingatlanra újabb szerződést kötne a Globtrio Kft. – jelezte a városnak a korábbi gyakorlatot folytatni kívánó cég képviselője, Ferenczi Gellért. A gazdasági társaság a szintén általa vezetett BALU-T Utánpótlás Sportegyesülettel kötött megállapodás alapján a sportlétesítményben tanítási időben az általános és középiskolásoknak foglalkozásokat szervez. Emellett térítésmentesen bocsájtja a pályát az intézmények rendelkezésére. Ehhez az önkormányzat a korábbi években is támogatást nyújtott, a klub kalkulációja szerint az előttünk álló szezonra bruttó 7,8 millió forint szükséges a rendszer további működtetéshez. A városatyák által elfogadott kezdeményezés szerint a város október közepétől március 15-ig 260 ezer forintért bérbe adja a területet, valamint két részletben a fenti működési támogatást biztosítja, így az óvodások és iskolások rendelkezésére áll a pálya.

Szintén folyósítja a városháza a bajai felnőtt labdarúgás újjáélesztésére szánt 15 milliós keret második részletét. Az elsőt az előző bajnoki évben működtetőként létező Bajaszentistváni Sport Kör kapta meg, majd számolt el vele határidőre. A megyei másodosztályú tagságot elérő, ezzel a szakmai minimál programot teljesítő csapat átalakult, a most folyó bajnokságban már Bajai SK-ként szereplő együttes az esztendő második felére járó tízmillió forintot kaphatja meg október elején működési kiadásainak fedezésére, amivel jövő nyáron kell majd elszámolnia.

Jól kezdték a szezont a tavalyi mélypontról elrugaszkodó kék-sárgák

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában