Kecskemét

2019.09.11. 17:13

Szövetség a Hírös Városért Egyesület: nincs gazdája az aluljáró ügyének

Látszatmegoldás helyett valós infrastruktúra fejlesztést! címmel tartott szerdán sajtótájékoztatót a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskeméten, a Kuruc körúti új körforgalomnál.

Horváth Péter

Forrás: baon.hu

Fotó: Horváth Péter

A sajtótájékoztatón Király József önkormányzati képviselő, a Városrendezési és Városüzemeltetési Bizottság elnöke és Lejer Zoltán, a Szövetség a Hírös Városért polgármesterjelöltje szólalt meg.

A téma- és a helyszínválasztás apropóját a hétfői özönvízszerű esőzés nyomán ismét vízzel megtelt aluljáró problémája adta. Király József elmondta, hogy az elmúlt napok esőzései miatt ismét világossá vált, hogy valami nem jól működik a városban.

– Mint bizottsági elnök, arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy meg kell oldani az aluljáró vízkiemelését. Szeretném eloszlatni azt a várakozást, hogy ha átadásra kerül a körforgalom, az megoldja az aluljáró csapadékíz-elvezetési problémáját. Már a korábbi közgyűlési anyagokból is látszik, hogy nincs gazdája a témának, a MÁV és a kecskeméti önkormányzat között oda-vissza pattog a téma – mondta Király József és hozzátette, hogy a karbantartás hiánya jelenti az aluljáró állagromlásának fő okát.

Mint arról korábban többször beszámoltunk, a városvezetés a körforgalom megújulását célzó beruházás elején világosan kijelentette, hogy az nem jelent megoldást az aluljáró problémájára, a MÁV és az önkormányzat között kialakult patthelyzet miatt.

Lejer Zoltán elmondta, hogy megválasztása esetén a városvezetés kidolgozna egy olyan stratégiát, amivel a meglévő ingatlanok állagát megóvnák, beleértve az aluljárót is. – Vállalást teszünk, hogy a ciklus első felében megoldjuk a problémát, csakúgy, mint a város számos pontjának problémáját, ahol elmarad a karbantartás. A vízelvezetés problémáját szakemberek bevonásával fogjuk megoldani, csakúgy mint az üzemeltetését és a karbantartását – hangzott Lejer Zoltán ígérete. Elmondta, hogy az aluljáró vízkiemelését megfelelő szakértők bevonásával folyamatossá tennék, véleménye szerint a város jelenleg áthárítja a problémát a MÁV-ra, ami a lobbiereje hiányát mutatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában