Kecskemét

2019.09.27. 19:07

Munkásszállássá alakítanák a Kertészeti volt kollégiumát?

A közelmúltban felröppent az a pletyka, mely szerint a Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kara és a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolája melletti, egykori kollégium jelenleg üresen álló épületét munkásszállássá alakítanák.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A helyiek aggodalommal keresik a válaszokat és azokat a szülőket is nyugtalanítja ennek lehetősége, akiknek gyermekei a munkásszállótól 30 méterre lévő gyakorló iskolában tanulnak – tájékoztatott Dr. Tóth Szilárd, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőjelöltje pénteki sajtótájékoztatójukon. Ezért Tóth Szilárd csütörtökön közérdekű adatigényléssel fordult a Polgármesteri Hivatalhoz és az egyetem Kancellári Hivatalához is. Ebben azt a kérdést tette fel az illetékes hivataloknak, hogy pontosan miként kívánják hasznosítani a kollégium épületét, illetve van-e tudomásuk arról, hogy a közeljövőben bárki munkásszálló kialakítását tervezi, s ennek milyen feltételei lehetnek?

Fotó: Horváth Péter

Lejer Zoltán, az egyesület polgármesterjelöltje elmondta, bíznak abban, hogy a város és az egyetem az épületet rendeltetésének megfelelően kollégiummá alakítja vissza és üzemelteti, mert nagy szükség van a városban a kollégiumi férőhelyekre. A válaszadásra 15 napot rendel a jogszabály, ha az egyesület megkapja a hivatalos választ, azt közleményben tudatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában