galériával

2019.09.22. 18:00

Kunfehértón is élnek a szüreti hagyományok

Szüreti felvonulás és hajnalig tartó vigadalom várta az érdeklődőket Kunfehértón az Erdei Ferenc térre, ahonnan szombat délután indult a traktoros szüreti felvonulás.

Pozsgai Ákos

Ha bár szőlőből mára inkább csak mutatóba maradt a település környékén, a szüreti időszakhoz kapcsolódó népszokások és hagyományok annál inkább élnek a faluban. Szombat kora délelőtt szüreti futóversenyre várták a mozogni vágyókat a szervezők.

A szüreti felvonulás fél kettőkor indult, a matuzsálemi kórtól a legmodernebb és legkisebbtől a legnagyobbig minden fajta traktort lehetett látni. A feldíszített jártművek a falu legforgalmasabb utcáit járták be, több helyen süteménnyel és szőlőlével kedveskedtek az utca lakói a felvonulóknak.

Az Erdei Ferenc téri parkban állították fel a színpadot, ahol kihirdették a csőszverseny és a házi lekvárok versenyeinek győzteseit, terménykiállítás és kirakodó vásár, szőlőpréselő és must, valamint a Vöröskereszt helyi csoportjának jótékony célú palacsinta sütödéje várta az érdeklődőket.

A színpadon a helyi iskolások és óvodások mellett fellépett a kiskunmajsai Mayossa Hagyományőrző Egyesület, a Zora Horváth Tánccsoport, a Kiskun Citerazenekar, valamint a Csillag Music Társulat operett gáláját láthatta a közönség.

Kora este a MC Haver és a Tekknő ismert popzenei formáció volt a nap szárvendége, utána a retro Feeling zenekarral hajnalig tartó utcabál zárta a napot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában