galériával

2019.09.27. 20:00

A Kubikus Parkban is megünnepelték az Európai Diáksport napot

Több száz gimnazista csatlakozott a kontinens szerte zajló Európai Diáksport naphoz. Kalocsán a Kubikus Parkban sportoltak a diákok.

Gábor János

Fotó: Gábor János

A Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtárral közösen nyert, „A tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” c. pályázat segítségével csatlakozott az Európai Diáksport Napjához a Kalocsai Szent István Gimnázium, pénteken. Az intézmény többszáz diákját mozdította meg, hogy több városi helyszínen mozogjanak, sportoljanak, és új elemként: egészséges ételeket készítsenek.

– Ez egy nemzetközi rendezvény, mindig szeptember utolsó péntekjén rendezik. Idén egyetlen feltétele volt: hogy 2019 méteres futás szerepeljen a programban. Ez nem csak diáksport, hanem egészséges életmód nap is, mert az idei rendezvény egyik mottója az egészséges táplálkozás – számolt be hírportálunknak a Kubikus parki fitness-eszközök köré rögtönzött helyszínen Grabiczáné Fekete Zsuzsanna intézményvezető-helyettes. – Évfolyamonként kantinokat állítottak fel a gyerekek, és készítenek valamilyen egészséges ételt-italt, majd kiosztják a többieknek. Saláták, gyümölcssaláták, mézes-mentás limonádék például biztosan készülnek – sorolta.

A pedagógus szerint a szokottól eltérő módon ezúttal nem összeszokott csapatokban, osztályonként kellett felkészülni a különböző feladatokra, hanem egész évfolyamoknak (három osztály), együtt. A sporttevékenységek közül nem maradhatott el a kötelező futás, amit az Érsekkert sétányain teljesítettek, majd innen vonultak át a diákok a Kubikus Parkba, hogy evezzenek és vizes ügyességi feladatokat oldjanak meg, röplabdázzanak, focizzanak, sakkozzanak, valamint különböző ügyességi vetélkedőkön vegyenek részt. A programot szervező Grabiczáné elmondása szerint nagyon hasznos programot sikerült összerakni a gimnazisták számára, akik így nem csak csapatépítő munkát végeznek, de „le is mozogják a tanév első pár hetének hajtását és fáradalmait”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában