kikapcsolódás

2019.08.14. 11:59

Visegrádra kirándultak a gyerekekkel a Rózsahölgyek

Tizenkét kisiskolással kirándultak a Rózsahölgyek Visegrádra. A kecskeméti Rózsahölgyek Társasága már hetedik alkalommal – egy kulturális program keretén belül – látta vendégül a nehéz sorsú, hátrányos helyzetű gyermekeket Kecskemét és térségéből.

PN

A Mátyás Király Történelmi Mesekertbe is ellátogattak

A Rózsahölgyek – a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti szervezetével karöltve – minden évben nemcsak kirándulással ajándékozzák meg a gyerekeket, hanem az alkalomhoz illő ruházattal és cipővel is, amiket meg is tarthatnak. Korábban jártak már a fővárosi Operaház egyik gyermekelőadásán, a gödöllői királyi kastélyban és még sorolhatnánk. Ezúttal Visegrád volt az úti cél, a diákok sportos ruházatot választottak maguknak a Máltait támogató üzletekben.

A napokban megvalósult kirándulás keretében két mikrobusszal utazott a csapat a Dunakanyarba, ahol először a Visegrádi Királyi Palotában zenés tárlatvezetésben volt részük. A korhű ruhába öltözött tárlatvezető dobbal és gitárral színesítette a programot, mely azonnal elnyerte a diákok tetszését. Közben énekeket is tanultak a gyerekek, és sok érdekes és hasznos dolgot megtudtak hazánk történelméből, a visegrádi eseményekről.

A Mátyás Király Történelmi Mesekertbe is ellátogattak

A program következő állomása a szomszédos Mátyás Király Történelmi Mesekert volt, ahol ebédig mindenki kedvére kikapcsolódhatott. Ebédre – a környezethez illően – lepény volt, különleges módon elkészítve. A bőséges falatokat hajókirándulás követte, a Dunán egészen Zebegényig utaztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában