vásártér

2019.08.14. 14:00

Komfortosabbá teszik a vásárokat Nagykőrösön

Javában zajlanak a nagykőrösi Vásártér kiszolgálóépületének építési munkálatai. A közel kétszáz négyzetméter alapterületű létesítményre a Vidékfejlesztési Program keretében nyert közel ötvenmillió forint pályázati forrást az önkormányzat, melyet további több mint 56 millió forint önerővel egészített ki.

Koós Kata

Már dolgoznak az új kiszolgálóépületen

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

– Régóta vártuk, hogy ez a beruházás megvalósulhas­son. Több évvel ezelőtt adtuk be a pályázatot, melyre vonatkozóan idén született pozitív döntés. A munkálatok gőzerővel zajlanak, szeretnénk, hogy a látogatók mihamarabb igénybe tudják majd venni az épület szolgáltatásait – közölte dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester, akinek elmondása alapján az évente tíz alkalommal megrendezett vásárok fokozott népszerűsége és látogatottsága indokolja a létesítmény mihamarabbi megépülését.

– Az állat- és kirakodóvásár nagy hagyományokkal rendelkezik városunkban. Nagyon sokan látogatnak el Nagykőrösre az ország minden pontjáról, Győrtől Nyíregyházáig, sőt határon túlról is egy-egy vásárnapon. A legtöbb, mintegy húszezer látogató rendszerint az áprilisi, Szent György-napi vásárra érkezik – mondta az alpolgármester, majd hozzátette: a beruházás legfőbb indoka, hogy a Vásártéren eddig nem állt megfelelő illemhely a látogatók rendelkezésére.

Az új kiszolgálóépületben kialakítanak majd egy vásárfelügyelői irodát a hozzá tartozó szociális helyiségekkel, valamint egy kulturált, a 21. század követelményeinek megfelelő, akadálymentes vizesblokkot az árusok és a látogatók számára.

Az építési munkálatok a tervek szerint idén befejeződnek, és remélhetőleg a ­jövő év első vásárnapja ­alkalmával már használatba vehetik az épületet a láto­gatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában