Kiskunhalas

2019.08.05. 07:24

A Tisza és a Duna találkozásáig eveztek a halasi vízitúrázók

A halasi vízitúrázók idén a Tisza partján található magyarkanizsai vízibázistól eveztek Zalán­keménig, a torkolatnál lévő első, már Duna-parti városig. Mester Sándor túravezető és húsz társa százötven kilométert tettek meg egy hét alatt.

Mester-Horváth Nikolett

A kenusok a Tisza torkolatáig százötven kilométert eveztek

A vándortábor a kiindulóponttól Zentán, Adán, Péter­révén, Törökbecsén, Nagy­becskereken és Titelen átevezve jutottak el a torkolathoz. Volt, ahol mindössze pár fa, máshol pedig kiépített kemping fogadta a túrázókat, akik mindenhol élvezhették a helyiek vendégszeretetét. – Barátságos, segítőkész emberekkel találkoztunk. Az iszapos parton sok helyen magánmólónál, -stégnél, -csónakrámpánál lehetett csak kikötni. Mindenütt szívesen fogadták a kenusokat – mondta Mester Sándor.

A halasi lapátolók – pesti, dunaújvárosi, szegedi, kanizsai és szabadkai társaikkal együtt – komoly kihívásokkal néztek szembe az idei túrán. A túra előtti esőzéseknek köszönhetően ugyanis előttük vonult le az árhullám, hatalmas, szinte cseppfolyós iszapréteget hagyva maga után, ami miatt nem vagy csak nehezen tudtak kikötni.

– A meleg önmagában még nem lett volna gond, hiszen arra máskor is volt példa, csak akkor többször meg lehetett állni egy hűsítő fürdésre, ez azonban most nem adatott meg az iszap miatt. Így aztán bizony napi több órát töltöttünk a vízen, tűző napsütésben a 20–40 kilométeres távokon – emlékezett vissza Mester Sándor.

A kenusok a Tisza torkolatáig százötven kilométert eveztek

A hőség és a szúnyogok hada azonban semmit nem vett el az evezés és annak útvonala nyújtotta élményből.

– Végigmenni a Tiszán, a Tiszá­ból mezítlábasan átlépni a Dunába, bizony ez olyan élmény, ami csak keveseknek adatik meg. Az egyik legkeményebb (vízi)túra volt, amit vezettem, illetve végigeveztem, de minden perce megérte – mondta Mester Sándor.

Címkék#vízitúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában