galériával

2019.07.07. 20:00

Közös címeravató és gasztro napot tartottak Soltvadkerten

A három település határánál lévő körforgalmi csomópontnál avatta fel ünnepélyes keretek között szombat délután Kiskőrös, Kecel és Soltvadkert polgármestere a városok közti barátságot és összetartozást jelképező világító települési címereket. Az ünnepség egyben nyitó eseménye is volt a Soltvadkerten rendezett Bor és Gasztro Napnak.

Pozsgai Ákos

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiskőrösi fúvószenekar zenéjére érkezhettek a vendégek és az érdeklődők a három város határában lévő találkozási pontnál létrehozott címeres emlékhelyénél. Hosszú évek óta tervezték, sőt, pénzdíjas pályázatot is írt ki közösen a három város, hogy milyen közös emlékhelyet lehetne kialakítani, amely a települések közti összetartozást fejezi ki. Nagyon sok jó ötlet érkezett, azonban a Közútkezelő ezek közül csak néhány javaslatot támogatott, ezek közül került ki a jelenlegi változat – mondta el Supka Éva, a rendezvény háziasszonya. A körforgalom közepén a három város zászlója, valamint a városok felé vezető utak irányába néző világító települési címereket helyeztek el.

Domonyi László Kiskőrös, Haszilló Ferenc Kecel és Lehoczki Ferenc Soltvadkert polgármestere közösen, egyenként leplezték le és avatták fel a három város címerét, az ünnepségen jelen volt Font Sándor a körzet (FIDESZ-KDNP) országgyűlési képviselője, valamint a környező települések alpolgármesterei és jegyzői is.

Az avatón mindhárom település vezetője rövid beszédet mondott, a városok közti összetartozást hangsúlyozták valamennyien, valamint megismertették az ünnepség résztvevőivel a városuk címerében lévő szimbólumokat, azok jelentését.

A barátság jegyében folytatódott az ünnepség Soltvadkerten a városi sportcsarnok előtti téren, ahol a Bor és Gasztro Napot tartották. A rendezvény egyik kiemelt vendége volt Buday Péter mesterszakács, aki nemcsak zsűrizett a grill és tárcsás ételek főzőversenyén, hanem főzött is az érdeklődőknek.

A színpadon a helyi és környékbeli hagyományőrző csoportok léptek fel, este Freddie és zenekara tartott nagysikerű koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában