tompa

2019.07.04. 20:00

Elismeréseket adtak át Tompán, a város napján

Várossá avatásának 15. évfordulóját ünnepelte az elmúlt hétvégén Tompa. Az ünnepségsorozat keretében köszöntötték a település legújabb lakóit, és átadták az önkormányzati kitüntetéseket.

Pozsgai Ákos

A határvárosban idén is elismerték a közösségért végzett, áldozatos munkát

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

Az elődök tisztelete és munkájuk megbecsülése a közösségi élet alapja – hangoztatta ünnepi köszöntőjében Véh László polgármester, utalva a korábbi településvezetők tevékenységére, akiknek épp úgy köszönet jár, mint a település minden polgárának, hogy Tompa tizenöt évvel ezelőtt városi rangra emelkedhetett.

A települést hét éve irányító városvezető a korábbi szokásoktól eltérően most nem beszélt arról, hogy milyen beruházások zajlanak a városban, mennyi forrást sikerült az elmúlt esztendők alatt fejlesztésre fordítani, és milyen jövőbeni terveik vannak. Mint fogalmazott: hamarosan önkormányzati választások lesznek, elindul a kampányolás időszaka, az eredményeket majd akkor kell bemutatni.

– Ma ünnepelni, kikapcsolódni jöttünk, ezért is fontos a közösségről, a közösségben rejlő erőről beszélni, amelynél kevés fontosabb dolog van Tompa életében, ez a motor, amely a települést hajtja, amely a települést előbbre viszi – fogalmazott a polgármester.

Véh László emlékeztetett arra, hogy a település lassan az önállóvá válásának századik évfordulójához érkezik.

– Közel száz esztendő öröksége értékes hagyaték. Gondoljunk azokra, akik a legrosszabb időkben is itt maradtak, és otthont teremtettek gyermekeinknek. Adjunk hálát dédapáinknak, akik templomot és iskolát építettek. Köszönjük meg nagyszüleinknek és szüleinknek, hogy lehetőséget adtak nekünk arra, hogy ismerjük egymást, hogy szomszédok lehessünk, és szerethessük otthonunkat, városunkat – mondta a település vezetője.

A rendezvényen átadták a városi kitüntetéseket is

Tompa Város Közoktatásáért Díjat kapott Kovács Mihály pedagógus, nyugalmazott iskolaigazgató vezetői munkája, szakmai elhivatottsága elismeréseként, valamint Horváthné Gilicze Erzsébet pedagógus.

Tompa Város Egészségügyi és Szociális Ellátásáért Díjat vehetett át Almási Jánosné, a Napsugár Gondozási Központ nyugalmazott munkatársa, az egészségügy területén végzett kiemelkedő ápolói munkájáért.

Tompa Város Közszolgálatáért Díjat adományozott a képviselő-testület Ladányiné Pilisvári Andrea részére a közszolgálati tevékenységéért, hosszú évek óta kiemelkedő munkája elismeréseként.

A határvárosban idén is elismerték a közösségért végzett, áldozatos munkát
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Tompa Városa Emlékérmet és Oklevelet kapott Szalai Tibor és Szalai Tiborné a település közösségi életének támogatásában végzett tevékenységükért.

Tompa Városért Díjat vehetett át Sivók Gáborné a helyi Gondozási Központ megnyitásáért, valamint a Mozgáskorlátozottak Tompai Egyesülete vezetőjeként végzett kiváló munkájáért.

A képviselő-testület a településen és környékén végzett kimagasló állatorvosi munkája elismeréseként posztumusz Tompa Városért Díjat adományozott dr. Szilvási György részére.

A határváros legifjabb lakóit is köszöntötték

Tompán sokéves hagyomány, hogy ilyenkor köszöntik a város új lakóit. Ebből az alkalomból Véh László polgármester az önkormányzat ajándékcsomagjait adta át a kisgyermekeknek és szüleiknek.

A városi ünnepségen közreműködött a Tompai Barkóca Néptánccsoport és a Tompai Kolo Néptánccsoport. A nap folyamán veteránmotoros-találkozó, este a sportpályán Szikora Róbert és az R-GO koncertje zárta a programot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában