hosszabb nyitva tartás

2019.07.28. 13:44

Éjfélig lesz nyitva a bácsalmási határátkelő

Augusztus elsejétől, egy héten át megváltozott időszakban fog üzemelni a Bácsalmás-Bajmok Közúti Határátkelőhely.

Juhász Jenő

Hosszabbított nyitva tartás lesz a határátkelőnél

Fotó: Juhász Jenő

A szerb hatóságokkal való megállapodás alapján az elmúlt napokban a déli határszakasz több átkelőhelyén (Ásotthalom, Röszke 2) hosszabb nyitva tartással fogadták a személyforgalmat. Így lesz ez jövő héten a bácskai kisváros központjától 12 kilóméterre lévő átkelőnél is. Augusztus 1-től 7-ig, 7 és 24 óra között lesz nyitva a komplexum az eredeti 7-19-es nyitva tartás helyett.

A képviselő-testület által elfogadott határrendészeti beszámolóból kiderül, hogy a Bácsalmás- Bajmok közúti határátkelőhely személyforgalma hét év alatt a négyszeresére nőtt. Megközelítőleg ugyanez a tendencia érvényesül a gépjármű forgalomnál is.

Hosszabbított nyitva tartás lesz a határátkelőnél.
Fotó: Juhász Jenő
Bácsalmáson jelentősen emelkedik a határforgalom
Fotó: Juhász Jenő

A 2018. évi személyforgalmat elemezve megállapítható, hogy az előző évhez képest Bácsalmás Közúti Határátkelőhelyen 24,5 százalékos növekedés volt tapasztalható. Az átléptetett személyek állampolgársági összetételében továbbra is a szerb és magyar állampolgárok száma volt meghatározó. Az átléptetett gépjárművek száma 2017-hez viszonyítva 25,5 százalékos emelkedést mutat. Az elmúlt esztendőben 286.043 személy és 109.312 gépjármű jelentkezett átlépésre a bácsalmási határátkelőnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában