galériával

2019.07.23. 11:30

A Kárpát-medence értékeit mutatták be Kelebián

A hévégén rendezték meg a XVI. Kárpát Fesztivált Kelebián. A rendezvény a Kárpát-medence népeinek kincseiből kínált gazdag ízelítőt három napon át. Népi és könnyűzenei koncertek, musicalest, borudvar, főzőverseny, kiállítások, gyermekprogramok mellet íjászbemutató és focitorna is várta a vendégeket.

Pozsgai Ákos

A rendezvénysorozat pénteken ünnepi szentmisével kezdődött, majd a Madarasi alkotókör és Hernádi Gyuláné hímzett falvédő alkotásait bemutató kiállítás nyílt meg a Sántha Márta Művelődési Ház nagytermében. Az Agrárkereskedelmi Központ épületében A Krisztus Király Templom az én szememmel címmel nyílt kiállítás, valamint rendhagyó vasúttörténeti tárlat Tapodi Ottó magyar és külföldi vasutas-relikviáiból. A piactér mellett felállított kisszínpadon Népdalkórusok határon innen és túl címmel népzenei találkozón léptek fel a helyi, a kistérségi és a határon túlról érkezett népdalkörök, hagyományőrző csoportok.

Szombaton kora délelőtt kispályás futballgálával folytatódtak a rendezvények a sportpályán. Délután a Kelebiai Ökumenikus Szeretet-Szövetség nyári táborában résztvevő gyerekek adtak műsort a Kárpát Fesztiválon, majd a kiskunhalasi Lyra Együttes interaktív gyermekműsora szórakoztatta a közönséget. Késő délután a néptáncé volt főszerep, a tompai Barkócza, a kelebiai Tavaszi Hérics tánccsoportok és a Debreceni Honvéd Táncegyüttes táncművészei léptek fel. Kora este a halasi Napos Oldal zenekar koncertjével kezdődtek a programok a nagyszínpadon, utána pedig Gáspár Laci élő koncertje következett, ahol több százan csápoltak az énekesnek és zenekarának. Szombat este mulatós utcabállal zárult a nap.

Vasárnap reggel a bográcsos ételek versenyével folytatódott a fesztivál, délelőtt pedig Kató néni konyhájából kaptak egy kis ízelítőt az érdeklődők Ihos József és Vajtó László előadásában. Vasárnap délután a III. Szent Korona Kupa zárta a sportpályán a három napos fesztivált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában