Shell Eco-marathon

2019.07.02. 15:52

A Kandó Electric csapatának járműve sikeresen vette az első akadályokat

A kecskeméti diákok elektromos járműve átment a technikai vizsgálaton, szerdán már élesben versenyezhet a csapat.

baon.hu

A kecskeméti KSZC Kandó Kálmán Szakgimnáziumának és Szakközépiskolájának diákjai megérkeztek a Shell Eco-marathon versenyre Londonba, ahol először a versenybíráknak kellett megmutatniuk az autójukat, hogy az megfelel-e minden biztonsági és technikai előírásnak. A 12 állomásos ellenőrzésen nemcsak a járművet vizsgálták át kívül, belül, de még azt is demonstrálniuk kellett, hogy a pilóta 10 másodpercen belül el tudja-e hagyni az autót. A versenyen a járműveknek minden vizsgálaton át kell menniük ahhoz, hogy pályára mehessenek.

A Kandó Electric autója kedd délután ment át a technikai vizsgálaton, szerdán pedig elkezdődik a verseny, és már élesben mérik majd, mennyi utat tesznek meg 1 kWh energiával.

„Az akkumulátorunk rögzítését az utolsó pillanatban még ki kellett javítanunk a sikeres műszaki vizsgához, de szerencsére ezt egy gyors szereléssel könnyen megoldották a fiúk” – tette hozzá Borsodi István, felkészítő tanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában