konferencia

2019.06.14. 20:13

Üzleti résztvevők tanácskoztak Baján

Csütörtökön tartották a Bajai Gabona Partnerség konferenciát, a gabonaüzletben érdekelt szakmák képviselőinek nemzetközi találkozóját.

Kubatovics Tamás

Nagy László és dr. Bíró Tibor, házigazdák és szövetkezők

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

A bajai kikötőt működtető BOKK Kft. és a Víztudományi Kar közös meghívására mintegy 150 szakember jött össze.

Itt írták alá a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Kara és a Magyar Dunai Kikötők Szövetsége együttműködési megállapodását. A szövetség kikötői szakemberek képzésében már együttműködik a Dunaújvárosi Egyetemmel, a bajai szerződés hasonló, kölcsönösen előnyös kapcsolatnak ad majd keretet.

Nagy László és dr. Bíró Tibor, házigazdák és szövetkezők
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

– A folyó kapcsolatot teremt, ahogy ez a konferencia is – fogalmazott Nagy László, a BOKK igazgatója, a kikötőszövetség titkára megnyitójában. Dr. Bíró Tibor dékán a kart bemutatva arról is beszámolt, hogy szakembereik a Hableány-tragédiánál is közreműködtek, méréseikkel segítették a búvárok munkáját. Zsigó Róbert, az agrártárca államtitkára elmondta: mezőgazdaságunk az EU-s piacok fontos szereplője, még a gyengébb években is bőven jut exportra, búzából évente 1,5–2,5, kukoricából pedig 3–5 millió tonna értékesíthető a külpiacokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában