Kiskunhalas

2019.06.12. 07:00

Játékos formában bővítették ismereteiket a diákok

Hagyományosan a tanév végén tartja játékos-vetélkedős Iskola Napját a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola. Minden évben egy adott téma köré szervezik a programokat. Idén az Európai Unió tagországai voltak a középpontban a májusi európai parlamenti választás és Magyarország tizenöt éves EU-tagsága apropóján.

Mester-Horváth Nikolett

Jól szórakoztak a diákok

Forrás: baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

A pedagógusok igyekeznek minden alkalommal aktuális eseményekhez kapcsolódva megszervezni az Iskola Napot. – A korábbi évek témái között szerepelt például az Olimpia vagy a hazánkban rendezett úszó-világbajnokság. Jellemzően a felső tagozatos tanulóink vesznek részt ezeken a programokon. Idén a legtöbb feladat az Európai Unióhoz kapcsolódott. Az első játék, az úgynevezett Táskarádió volt, a diákoknak az iskolarádióban elhangzó himnuszokról kellett kitalálniuk, melyik uniós ország himnuszát hallották. Az ötödik és hatodik évfolyamosoknak külső helyszínen elrejtett euró játékpénzeket kellett megtalálniuk, majd európai uniós városokat kellett ABC sorrendbe rendezniük. Az így keletkezett szó egy utasítás volt, ami egy újabb feladványt adott nekik. Volt olyan feladat is, ahol a tagországok nemzeti ételeit gyűjtöttük össze és a gyerekeknek receptek alapján kellett felismerniük, mely nemzet, mely ételéről van szó – részletezte a programokat Zseni Zsófia, Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola tanárnője.

Az uniós feladványok mellett a tanulók többek között QR-kód kvízben, rovásírás kódolásban és online játékban is megmérettették magukat. A nap zárásaként pedig mind a tizenkét osztály egy élőképen – zenével, mozgással – jelenítette meg azt az uniós országot és annak jellegzetességeit, amit kiválasztott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában