Kecskemét

2019.06.02. 07:41

Felidézték a Kandó iskola 50 évét

Lezárult pénteken a kecskeméti Kandó Kálmán középiskola fennállásának 50. évfordulója előtt tisztelgő rendezvénysorozat.

Sebestyén Hajnalka

A Kecskeméti Szakképzési Centrum Kandó Kálmán Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Kecskemét város és térsége meghatározó szakképzést folytató intézménye, a 2018/2019-es tanévben ünnepeli fennállásának 50. évfordulóját.

A tanév során számos iskolai eseménnyel kapcsolódtak az 50 éves múlthoz és Kecskemét 650 éves jubileumi rendezvényeihez. A tanév elején a Technika Házában rendezték meg a képző és iparművészeti tagozatuk 25 évét felölelő kiállítást, melynek keretében a Rákóczi úton cellografiti festést is bemutattak.

Részesei lehettek a Kecskemét ipartörténetét bemutató kiállításnak, tanulóik felléptek a Fringe Fesztiválon. Megyei történelemversenyt és iskolán belüli tantárgyi vetélkedőket is szerveztek.

A tanév végének közeledtével pedig egy kiállítással zárták a jubileumi rendezvénysorozatot. A pénteki záróeseményen a különféle szakképesítések – elektronika, informatika, ruhaipar, gépészet, faipar, képző- és iparművészet – mesterremekeit mutatták be egy kiállítás keretében az iskola aulájában.

A rendezvényen köszöntőt mondott Gaál József alpolgármester, Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja és Juhász Imre tagintézmény-vezető.

Műsorban felidézték az iskola történetét, és emlékplakettel köszöntötték a nyugalmazott pedagógusokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában