beruházás

2019.06.27. 15:24

Átadták Dusnokon a megújult óvodát

A település óvodája és bölcsődéje felújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből 30 millió forintot nyert. A beruházás elkészült, a megújult intézményt hétfőn adták át hivatalosan.

Gábor János

Palotai Péter és Rideg László vágta át a szalagot

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A munkák során fejlesztették az intézmény teraszát, udvarát, tálalókonyháját, de futotta világítás-korszerűsítésre, bútorokra, szabadtéri játékokra és a pedagógusok felszerelésének bővítésére is. A projekt keretében az 1986-ban épült, balesetveszély miatt évekkel ezelőtt lezárt gyermekmedencét is sikerült újjáépíteni.

Az átadó ünnepélyen a szalagot átvágó Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: az intézmény korszerűsítésére fordított harmincmillióval együtt a közelmúltban már egymilliárd forint hasznosult a községben. Kiemelte: csak bölcsődeépítésre összességében ötmilliárd forint jut a megyében, ebből a keretből július 31-ig pályázva vehetik ki a részüket az intézmények. Rámutatott, hogy ez a jelentős összeg mintegy 600 férőhellyel emeli meg a bölcsődék jelenlegi kapacitását.

Palotai Péter és Rideg László vágta át a szalagot
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Dusnokon is bíznak benne, hogy a következő fejlesztésük pont egy ilyen bővítés lesz, hangsúlyozta az avatáson ugyancsak felszólaló Palotai Péter. A polgármester itt mondott köszönetet a megyei közgyűlésnek, mondván, a segítségük nélkül aligha hajthatták volna végre a fejlesztéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában