Kecskemét

2019.05.12. 15:15

Rotary-sok festették le a Vasútpark padjait

Ezen a hétvégén ünnepelte megalakulásának 20. évfordulóját a Rotary Club Kecskemét, valamint 10. évfordulóját a „Hírös város” kizárólag hölgyeket tömörítő Inner Wheel Clubja. A két jótékony közösség együtt emlékezett meg a jubileumokról.

Sebestyén Hajnalka

Az ünneplés részeként szombat délután jószolgálati közösségi munkát végeztek a kecskeméti Vasútkert déli sétányán, ahol 74 padot festettek le.

Németh László Frici a kecskeméti rotary-sok elnöke elmondta: a padok felújítását már napokkal korábban megkezdték. Lecsiszolták, felújították, így szombatra már csak a festés maradt. A festéket adományba kapták.

A festésre mintegy 100 rotary-s gyűlt össze. A kecskeméti csoport meghívására érkeztek tagtársak az ország különböző pontjairól, Győrtől Sátoraljaújhelyig, rajtuk kívül még német, finn és vajdasági rotarysok is ecsetet ragadtak.

A baráti találkozón részt vett a kecskemétiek német testvérklubjának, Rotary Club Schriesheim-Lobdengau tizenegy tagja is, akik közül ketten kerékpárral tették meg az ezer kilométeres utat. A két klub 10 éves kapcsolatát is megünnepelték. Minden évben ellátogatnak egymáshoz, sok közös jótékony programon vesznek részt.

Németh László Frici megjegyezte, a kecskeméti rotary-sok az elmúlt 20 évben mintegy 100 millió forintot fordítottak jótékony célra a városban és környékén. Többek között támogattak hátrányos helyzetű és tehetséges diákokat, segítették a ladánybenei víztorony építését, Kecskemét főterén két tapintható-láthatatlan makettet állítottak fel, valamint a Gift of life, azaz Ajándékozz életet ajándékba világszintű rotary-s jószolgálati mozgalom keretében a nyitott szívvel született gyerekekre specializálódott orvosok képzését segítették Erdélyben és Kárpátalján.

– Nagyon jó közösséget tudhatunk magunkénak. Kecskeméten minden héten találkozunk. A húsz tag között vannak vidékiek is, én magam Dabasról járok át. A csoportunk nyitott – tette hozzá az elnök.

A jubileumi ünnepség hivatalos megemlékezését vasárnap tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában