Kiskunhalas

2019.05.23. 11:31

A klímaváltozás a választás tétje

Az európai parlamenti választás legfőbb tétje a klímaváltozás megakadályozása – jelentette ki kiskunhalasi sajtótájékoztatóján Vágó Gábor, a Lehet Más a Politika európai parlamenti listavezető képviselőjelöltje.

Pozsgai Ákos

A politikus szerint tíz évünk van a természettudományos kutatók megállapítása szerint, hogy radikálisan átalakítsuk a gazdaságunkat és az életmódunkat.

– Zöld párt képviselőjeként, kecskemétiként, a Homokhátságon élőként látom azt, hogy amíg az átlagos globális hőmérséklet-növekedés 0,9 Celsius-­fok, ez a Kárpát-medencében 1,5, itt, a Homokhátságon pedig 1,8 Celsius-fok, így jóval inkább ki vagyunk téve ennek a globális krízisnek. Ha nem sikerül megoldani ezt a helyzetet, akkor tíz éven belül itt félsivatag lesz – mondta Vágó Gábor.

Hozzátette: már most is látható, érezhető, hogy milyen hatása van a klímaváltozásnak, ezért a legnagyobb szennyező vállalatokat meg kell szabályozni, mivel az összes károsanyag-kibocsátás kétharmada az ő felelősségük, amit radikálisan le kell velük csökkentetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában