Kecskemét

2019.04.17. 18:40

Roma vers- és prózamondó versenyt tartottak

Álmodtam egy világot címmel szerdán roma vers- és prózamondó versenyt rendezett a kecskeméti Tóth László Általános Iskola a megyei könyvtárban.

Sebestyén Hajnalka

Az immár hetedik éve meghirdetett rendezvényre a város valamennyi általános és középiskola tanulóját meginvitálták. A versenyzőknek roma származású költő vagy író versét, vagy prózáját kellett elszavalniuk a zsűri előtt.

A verseny nyitányaként a Tóth László iskola negyedikes diákjai A pletykás asszony című darabot adták elő, a gyerekeket betanította Tóth Karolina és Szabó Pálné tanárnő. Köszöntőt mondott Tóth Betti igazgatónő, valamint Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerület igazgatója. A szavalók három korcsoportban léptek a zsűri elé: 4-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, valamint 9-12. évfolyam. A versenyzők – a szponzorok jóvoltából – értékes nyereményeket vihettek haza.

A zsűri munkájában részt vett: dr. Mihaláné Szabó Tünde, Szabó Pálné Roxin Ilona, Papp Margit, Kele Fodor Ákos, Bazsó Rita és Lencsés Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában