galéria

2019.04.25. 20:00

Megcsillogtatták tehetségüket a tanulásban akadályozott gyerekek

Tehetségük gazdagságáról tettek tanúbizonyságot a tanulásban akadályozott, értelmileg akadályozott és autista gyerekek azon a csütörtöki tehetségkutató versenyen, amelyet második alkalommal rendeztek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

Fotó: Vajda Piroska

A regionális Ki Mit Tud-ra Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye tizenöt településéről érkeztek a diákok. Vers, mese, színdarab, tánc, ének-zene és rajz kategóriában mintegy 270 általános és középiskolás mérte össze tudását. A legjobbak szeptemberben a kiskőrösi országos döntőben is versenyezhetnek.

Keresztesné Csikós Gabriella a házigazda Göllesz Viktor Általános Iskola igazgatónője köszöntőjében elmondta, a Ki Mit Tud minden évben az egyik legnagyobb élményt nyújtó esemény a tanulók számára, hiszen nagyon kevés lehetőségük van arra, hogy bemutathassák tehetségüket a nagyközönség előtt.

– Mi azt valljuk, hogy mindenkiben van tehetség. Minden gyermeknek joga van ahhoz, hogy teljes személyiségét fejlesszék – fogalmazott a megnyitón Berente Tünde a kecskeméti Tankerületi Központ szakmai igazgató-helyettese. Beszédében azt hangsúlyozta, hogy az intézményeikben dolgozó pedagógusok arra törekszenek, hogy ne csak a hiányokat pótolják, hanem megtalálják és továbbfejlesszék a gyerekek erősségeit is. – Nagy feladatunk a tehetséggondozás. Ez azonban szeretet, elhivatottság és áldozatvállalás nélkül nem lehetséges. Ennek a három adottságnak a meglétét mi sem bizonyítja jobban mint az, hogy ilyen sokan itt vagyunk ezen a tehetségkutató versenyen – tette hozzá Berente Tünde.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában