Kecskemét

2019.04.05. 13:14

A vonatra várók Rotary könyveket olvashatnak

Pénteken átadták a Rotary Tékát a kecskeméti vasútállomás várótermében. Egyelőre egy polcot töltöttek meg könyvekkel, de a jövőben szeretnék bővíteni.

Sebestyén Hajnalka

Az ötletgazda Varga Tibor, a Rotary Club Kecskemét tagja volt. Azzal a céllal hozták létre a tékát, hogy a vonatra várakozók útravalóként válasszanak maguknak olvasnivalót, akár magukkal is vihetik. A szervezők remélik, hogy olvasás után visszakerül a mű vagy cserébe új könyv kerül majd viszonzásképp a polcra. Az olvasósarok feltöltéséhez a clubtagok, családjaik és szimpatizánsaik jóvoltából már eddig is több doboz tartalék-irodalom összegyűlt. A kínálat pótlása, cseréje és gondozása folyamatos lesz, amelyet szintén a közösség tagjai végeznek.

A Rotary Téka avatási ünnepségén Szabó Sándor tárogatóművész játszott. Kriston Vízi József, a Rotary Kecskemét kommunikációs felelőse köszöntötte a vendégeket, majd Kőváriné Dr. Bartha Ágnes, a Kecskeméti Városi Civil Kerekasztal elnöke méltatta a kezdeményezést és Varga Tibor elmesélte a téka létrejöttét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában