Kecskemét / Eger

2019.04.12. 19:13

A szülészeti és a pszichiátriai osztály is családbarát lett

A Magyar Kórházszövetség pénteki, Egerben tartott kongresszusán adták át a szövetség és a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által tavaly alapított Családbarát Kórházi Osztály elismeréseket. A kecskeméti megyei kórház szülészeti-nőgyógyászati valamint pszichiátriai osztálya is megkapta az elismerést.

Hraskó István

Forrás: illusztráció

Fotó: Hraskó István

A tavalyi évben a fizio- és mozgásterápiás Osztály, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály vehette át a címet. Idén először adták át a Családbarát Kórház 2019 díjat, ezt első alkalommal a Bács-Kiskun Megyei Kórház érdemelte ki. Olyan intézmény pályázhatott rá, amely legalább három Családbarát Kórházi Osztállyal büszkélkedhet. Az elismerést dr. Svébis Mihály főigazgató vette át pénteken Egerben.

Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Kórház

A pályázat célja, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen, ezzel segítve a kórházi dolgozók jobb munka-magánélet egyensúlyát, nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában