Jánoshalma

2019.04.15. 17:30

A centenáriumi évfordulóra megújul a jánoshalmi sporttelep

A Jánoshalmi Futball Club idén ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját. A város önkormányzata is segíti a klub fejlesztési terveit.

Pozsgai Ákos

A leendő pálya területén a talajelőkészítő munkákat végzik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A József Attila utcai sporttelepen jelenleg is javában folynak a munkálatok, légkalapáccsal bontják a bejárat régi kerítésének betonalapját. Az új kapu már a helyén van, mint ahogy a sporttelepet körbe vevő új kerítés egy része is megépült.

– A területen eddig már több fejlesztés és beruházás is megvalósult – mondta el hírportálunknak Czeller Zoltán polgármester. A képviselő-testület tavaly a Magyar Labdarúgó-szövetség Országos Pályaépítési Programjának keretében kedvezményes pályaépítésre nyújtott be igényt, a sportpálya területén létesítendő műfüves pálya és világítás megvalósítására. A pályázatot megnyerték és a program keretében elkészült egy kis méretű, műfüves labdarúgópálya.

Az önkormányzat 4,6 millió forintot nyert pályázaton egy 200 fős mobil lelátó építésére is, amelyhez ugyancsak tíz százalék önrészt kellett hozzátenni. A szükséges talajmunkák után mostanra a mobil lelátó megépült, körülötte a térköves járda is elkészült.

A leendő pálya területén a talajelőkészítő munkákat végzik
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Egy másik pályázaton 6,9 millió forintot nyert az önkormányzat a 460 méter hosszú kerítés építésére, amelyen kettő nagyobb és kettő kisebb kapu is létesül. A beruházáshoz az önkormányzat a város költségvetéséből 10 százaléknyi önerőt tett hozzá.

Egy nagy méretű műfüves focipálya építését is tervezik. A megvalósításhoz ugyancsak pályázatot nyújtott be az önkormányzat, a leendő játéktér területén pedig jelenleg is folynak a talaj-előkészítő munkálatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában