Kalocsa

2019.03.29. 07:15

Rászorulóknak gyűjt a kalocsai művelődési központ

A nagyböjti időszak közepére időzítette húsvéti gyűjtéseit a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár: áruházláncok helyi üzleteiben várják a rászorulóknak szánt élelmiszer-adományokat.

Gábor János

Civil egyesületek önkéntesei gyűjtenek a kalocsai rászorulóknak

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi igazgató úgy látja, a kalocsai­ak lelkesen adományoznak – ezt igazolják vissza a gyűjtést végző karitatív szervezetek aktivistái is.

– Vannak olyan nyugdíjas-egyesületek, egyházak, más szervezetek, melyek a helyszíneken gyűjtenek, és akadnak magánszemélyek is, akik a saját köreikben teszik, majd a végeredményt behozzák nekünk – foglalta össze dr. Magóné.

– Főleg tartós élelmiszert várunk: ez lehet rizs, cukor, liszt, édesség, kávé, vagy bármi, amiből szívesen vesznek erre a célra plusz egyet. Mi aztán becsomagoljuk és húsvét előtt adjuk át azoknak a rászorulóknak, akiket a részt vevő szervezetek javasolnak – mondta.

Civil egyesületek önkéntesei gyűjtenek a kalocsai rászorulóknak
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Az intézményvezető leszögezte: az ünnep előtti gyűjtéseikhez sosem saját maguk állítják össze a támogatottak listáját; ezt inkább azokra az egyesületekre, karitatív szervezetekre bízzák, melyek az adott akcióban részt vesznek. A kulturális központ egyébként szándékosan kerüli az ilyen kezdeményezésekkel a karácsonyi időszakot – fűzte hozzá Magóné, mivel akkor rengetegen gyűjtenek hasonló célra. Ők inkább a húsvétot választották, mert ilyenkor is fontos segíteni, gondolni az elesettebb embertársainkra – magyarázta.

A központ mindig 8–12 óráig tartja a gyűjtéseket, szerdai és szombati napokon. Kettő már lezajlott, a Bátyai úti Tescóban. Ezt követően az Obermayer téri Sparban és a kertvárosi Coopban lehet velük találkozni szombaton, majd a Búzapiac téri Coopban a jövő héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában