BÁCS-KISKUN

2019.03.29. 12:45

Megyénkben is aktívak voltak a TeSzedd! akció keretében a MÁV önkéntesei

Bács-Kiskun megye a MÁV Szegedi Területi Igazgatóságához tartozik, ebben a régióban összesen 8 helyszínen 220 zsák szemetet gyűjtöttek össze a MÁV-csoport dolgozói. Valamennyi területen a legjellemzőbben használt PET palackok, italos üvegek, italos fém dobozok röviditalos kis üvegek voltak elszórva.

Szerencsés Vivien

Forrás: MÁV Zrt.

Bács-Kiskun megyében 3 helyszínen dolgoztak a MÁV önkéntesei: Kecskemét állomás területén a legszennyezettebb állomás Kecskemét-alsó, ezért ezt jelölték ki az akció helyszínének, az állomás területén 30 zsák szemetet gyűjtöttek össze. Kiskunhalas állomás területén 14 zsákot – főleg sörös dobozokat, PET palackokat, papír hulladékot és csikket – szedtek össze. Szabadszállás állomás területén a legtöbb szemét az élőállat rakodónál volt, itt 9 zsák szemét gyűlt össze.

A Szegedi Területi Igazgatósághoz tartozik még Békéscsaba és Mezőberény állomás területe is, ezeken a helyeken nem csak hogy 76 zsák szemetet szállítottak el az akció során, de egy elhagyott férfi kézitáskát is találtak a Szarvasi úti felüljáró alatt személyes iratokkal és kb. 30.000 forint készpénzzel, amelyet a – benne lévő személyes iratok és névjegykártya alapján – sikerült visszajuttatni a tulajdonosának.

Fotó: MÁV Zrt.

A TeSzedd! akció kiváló közösségformáló erő és csapatépítő is, közelebb hozza egymáshoz a résztvevőket – tudtuk meg a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától. A MÁV-csoport több szolgálati ágának dolgozói is belefogtak a helyszínek takarításába az akció keretében.

Országosan is kiemelkedőek az eredmények

A vasúttársaság 1035 alkalmazottja az egész országban összesen 82 helyszínen gyűjtötte az elhagyott hulladékot a múlt héten, hogy összegyűjtsék a nem vasúti tevékenységből származó, de vasúti területeken elhagyott illegális hulladékot. A legtöbb összegyűjtött hulladék a fővárosban és térségében volt, itt több mint 500 zsák szemetet gyűjtöttek össze az önkéntesek 24 helyszínen.

Nyitóképünkön a gyulai szemétszedés önkéntesei láthatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában