Kocsér

2019.03.17. 10:01

Megérkezett Kázmér és Kelepke, a kocséri gólyapár

Vasárnap kora reggel megérkezett Kázmér, a kocséri gólyapár hím tagja, majd a délután folyamán Kelepke is landolt a fészekben.

Maksa Balázs

Forrás: Kocséri Gólyakamera

Fotó: Hédl Marika

Friss: Vasárnap délután megérkezett a kocséri fészekbe Kelepke is!

Fotó: Máté Tóth Mária / Kocséri Gólyakamera

Örömteli hírre ébredtek vasárnap reggel a kocsériak, és a webkamerák előtt ülők, ugyanis kora reggel megérkezett Kázmér. A településen élők több mint másfél évtizede – és jó néhány éve az internet közönsége is – figyelemmel kísérik a gólyapár életét. Mint mindig, ezúttal is Kázmér, a pár hím tagja érkezett meg, hogy rendbe tegye a helyi általános iskola régi kéményén található fészket. Vélhetően a napokban megérkezik párja is, Kelepke.

A kocséri gólyapárt figyelő webkamera korábban meghibásodott, vélhetően villámcsapás érte. A szerencsének köszönhetően azonban pont ezen a héten sikerült a kocsériaknak beüzemelniük az új gólyakamerát, így ismét a nap 24 órájában figyelhetjük a település kedvenc gólyapárját. A webkamera ide kattintva tekinthető meg.

Forrás: Kocséri Gólyakamera

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában