Kecskemét

2019.03.18. 10:36

Már lehet jelentkezni a KecskemétRocks-ra

Szeptember 7-én Kecskeméten rendezik meg Magyarország legnagyobb könnyűzenei flashmobját. Több száz zenész fogja egyszerre eljátszani a szervezők által kiválasztott zeneszámokat, így például a Queen-től a We will rock you-t, a Nirvana-tól a Come as you are-t és a Tankcsapdától az Egyszerű dalt.

Hraskó István

Tavaly április 21-én négyszáz rockzenész gyűlt össze a szegedi Dóm téren egy örömzenélésre, nemcsak amatőrök, hanem profi gitárosok, dobosok, énekesek is. Olasz ötlet alapján igyekeztek így népszerűsíteni a rock- és az élőzenét, hazánkban első alkalommal. A SzegedRocks elnevezésű, baráti társaság által szervezett flashmobnak nagy sikere volt, a kezdetben városi, majd megyeinek tervezett eseménynek az egész országban híre ment, sőt, a határokon túlról is jök zenészek. Billy Idol, a Blur, a Sun City és a Tankcsapda egy-egy dalát játszotta el az alkalmi óriási zenekar, amelyben kismama és nyolc éves kisgyerek is volt. A SzegedRocksnak nagy visszhangja volt a közösségi oldalakon terjedő videóknak köszönhetően, főleg miután Billy Idol megosztotta, a magyar zenészek hogy játszották el a White Wedding-et a Dóm téren.

Ez a produkció fog szeptember 7-én Kecskemétre jönni. A helyszín a Benkó Zoltán Szabadidőközpont lesz, ahova több száz résztvevőt és sokszor ennyi hallgatót várnak majd. Tizenkét magyar és külföldi slágert adnak majd elő a zenészek. A szervezők célja a különleges zenei rendezvénnyel, hogy a rockzenét, valamint az élő zenei produkciókat népszerűsítsék, emellett egy összetartó, zenét szerető, művelő közösséget alakítsanak ki.

A KecskemétRocks-on elhangzó dalokat a szervezők úgy választották ki, hogy azok bárki számára könnyen eljátszhatóak, elénekelhetőek legyenek. A rendezvényre komplett zenekarok, kórusok is jelentkezhetnek, de olyan zenészek is tagjai lehetnek Magyarország legnagyobb rockzenekarának, akik eddig csak otthon zenéltek. Az egész napos rendezvényt koncertek zárják majd.

Ezeket a dalokat játsszák el a KecskemétRocks-on:

Queen: We will rock you

LGT: Ringasd el magad

Joan Jett: I love rock’n’roll

(Az LGT, Queen, Joan Jett dalok egy medleyt (egyveleg, dalfüzér/ fognak alkotni)

Ocho Macho: Jó nekem

Bikini: Mielőtt végleg elmegyek

Tankcsapda: Egyszerű dal

Sing Sing: Halál a májra

Metallica: Enter sandman

White Stripes: Seven nation army

Nirvana: Come as you are

Lenny Kravitz: Are you gonna go my way

Depeche Mode: Personal Jesus

Jelentkezni a www.cityrocks.hu oldalon lehet, ahol a hangszer megjelölése mellett egy, a jelentkezőknek magukról készült kisvideót kell csak elküldeni a szervezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában