kecskemét

2019.03.12. 20:35

Idén tovább segítik a járás családanyáit

Kedden tartotta beszámolóját eddigi munkájáról a tavaly alapított kecskeméti Család- és KarrierPont a KIKFOR Kft. irodaházában.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A Család- és KarrierPont tavaly júliusban nyílt meg, melyre egy pályázat adott lehetőséget. Célja az aktív korú nők rugalmas, családbarát foglalkoztatásának elősegítése, illetve munkaerőpiaci visszatérésük támogatása Kecskemét Járásban. Ennek keretében szerveztek képzéseket, tanácsadásokat és foglalkozásokat. A projektet 11 nagykövet személyében Tanácsadó Testület is segíti. A testület tagjai vállalták, hogy tapasztalatukkal, szakmai tudásukkal és kapcsolatrendszerükkel hozzájárulnak a családbarát foglalkoztatás elterjedéséhez, segítik a projekt céljait szélesebb körben ismertté tenni. A projekt munkatársai és a testület tagjai kedden összegezték tapasztalataikat és felvázolták az idei első félév terveit.

Fotó: Horváth Péter
Fotó: Horváth Péter

A program szakmai vezetője, Engert Jakabné ismertette az elmúlt év eredményeit. A Család- és KarrierPont az elmúlt évben kismama karrierklubot indított el, a járás több településén kommunikációs és szemléletformáló tevékenységet indítottak, számos közösségépítő eseményt és készségfejlesztő csoportos foglalkozást tartottak. Együttműködési megállapodást kötöttek 11 munkáltatóval, akikkel együttműködve segítik a nőket a munka és a család összeegyeztetésében a nem tipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésével. Tapasztalatuk szerint a munkáltatók egyre nyitottabbak az ilyen jó gyakorlatok irányába, ami segíti az anyák visszatérését a munkaerőpiacra, egyben hozzájárulhat a gyermekvállalási kedv növekedéséhez is.

Az idei év kiemelt feladatai közé tartozik még több munkáltató bevonása, segítő szolgáltatások nyújtása, a nőket érintő problématérkép elkészítése, ami a későbbi képzési igényekre mutat rá, illetve a munkáltatói adatbázis elkészítése, mely az elhelyezkedni kívánó nők számára lesz hasznos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában