Baja

2019.03.15. 14:00

Élettel töltenék meg Veránkát

Még nem járták be a Veránka-szigeti üdülőt, aminek vagyonkezelői jogát a bajai önkormányzat kapta meg az államtól. A tervek szerint már ebben a szezonban élet költözik az évek óta kihasználatlan üdülőbe. Ezt hangsúlyozta a veránkai révnél tartott sajtótájékoztatóján Fercsák Róbert, Baja polgármestere és Zsigó Róbert államtitkár-parlamenti képviselő.

PN

Fercsák Róbert és Zsigó Róbert a veránkai révnél

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Kubatovics Tamás

– A város nem feltétlenül a gazdaságosságos működtetést helyezi előtérbe, hanem a turisztikai kínálat bővülése összességében generálhat bevételeket, segítheti a bajai vállalkozásokat. Keressük a szövetségeseket, ez az objektum hasznosulhat Érsekcsanád vagy éppen egész Bács-Kiskun megye javára – fogalmazott a város első embere. Kérdésünkre elmondta: elképzelhető, hogy minimális ráfordítással megnyithat az üdülő, amit a jövő héten tekinthetnek meg.

– A Veránkát a Jóisten is Bajának meg a bácskai térségnek teremtette. Többéves munka eredménye, hogy a város vagyonkezelésbe kapta az üdülőt. Mi tudnunk is figyelni rá, Kecskemétről nehezebb működtetni, mint Bajáról, és az önkormányzatnak elképzelése is van – mondta Zsigó Róbert.

Fercsák Róbert és Zsigó Róbert a veránkai révnél
Fotó: Kubatovics Tamás / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában