Kiskunfélegyháza

2019.03.22. 16:02

Díszcsomagoló versenyen mérték össze tudásukat a kereskedő tanulók

Kreativitásukról tehettek tanúbizonyságot a kereskedő és eladó tanulók a harmadik országos díszcsomagoló versenyen, amelyet a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolája rendezett meg pénteken a városi sportcsarnokban.

Vajda Piroska

A megmérettetésen több mint húsz iskola negyven csapata vett részt. A diákoknak hatféle tárgyat kellett becsomagolniuk: könyvet, desszertet és úgynevezett amorf (szabálytalan alakú) tárgyakat, szögletes üveget, valamint az iskola tanműhelyben készült termékeket. Így például azokat a gyertyatartókat, melyeket a hegesztő tanulók készítettek. Ezáltal nem csak az eladó és kereskedő, hanem a többi szakma is bemutatkozhatott a versenyen – tudtuk meg Ágoston Tibor igazgatótól. Lapunknak elmondta, nem csak gyakorlati, hanem elméleti feladatok is vártak a versenyzőkre, akinek egy környezetvédelemhez kapcsolódó totót kellett kitölteniük.

– A megye egyik legnagyobb szakképző iskolájaként fontosnak tartjuk, hogy országosan is bemutatkozzunk, megmérettessük magunkat – hangsúlyozta Ágoston Tibor. A díszcsomagló versenynek kettős célja van: fontos, hogy a diákok rutint szerezzenek, de talán ennél is fontosabb a szakma népszerűsítése, hiszen mint minden területen, itt is híján vannak a jó szakemberek. Nagy a kereslet az eladók és a kereskedők iránt – tette hozzá az igazgató.

Kovács Pálné Mária a zsűri elnöke arról számolt be lapunknak, hogy a csomagolástechnika egyre jobban ível felfelé, ezért nagy szükség van kreativitásra, egyediségre a mai kereskedelmi életben. Ez a megmérettetés azért is fontos, hogy a diákok megtapasztalhassák a versenyhelyzetet, hiszen maga a kereskedelem is örökös versengés – fűzte hozzá a zsűrielnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában