Kecskemét / Bécs

2019.03.21. 11:49

Az osztrák fővárosban gyakoroltak a széchenyis diákok

A napokban tért haza bécsi szállodai gyakorlatáról a kecskeméti Széchenyi vendéglátóipari és idegenforgalmi középiskola tizenkét diákja.

Sebestyén Hajnalka

Lazításra is jutott idő

Forrás: Petőfi Népe

A két tannyelvű osztályok képzésének fő profilja a német nyelv és az idegenforgalommal kapcsolatos szakmai tárgyak kiemelt óraszámban történő tanulása mellett a szállodai recepciós és az idegenvezetői szakma alapjainak elsajátítása. Ebben nyújtott segítséget a diákoknak a pályázat segítségével megvalósult háromhetes gyakorlat, három különböző szállodában.

A 10. évfolyamos diákoknak első alkalommal adódott lehetőségük külföldi gyakorlaton részt venni. A service mellett többen a House Keeping-es (emeleti tevékenységek) és a recepciós feladatokat is gyakorolhatták. A 11. évfolyamosok viszont már rutinosan végezték el a számukra kijelölt service gyakorlatot.

Lazításra is jutott idő
Fotó: Petőfi Népe

Nyelvi fejlődésük szempontjából valamennyien megjegyezték, hogy a munkahelyeken keveset tudták gyakorolni az élő német nyelvet, ugyanakkor örömükre az angolt használhatták a vendégkör összetétele miatt. Szakmai nyelvi ismereteik, szókincsük így rengeteg új ismerettel bővült.

A szabadidő keretében felfedezték a város történelmi és kulturális értékeit. A mindennapokban remekül boldogultak, élvezték, hogy egyre önállóbbak és magabiztosabbak idegen nyelven is. A projekt végén kitöltött nyelvi teszt eredménye határozottan jobb eredményt hozott, mint a kiutazás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában