nagykőrös

2019.03.08. 20:00

Átadták az új piaccsarnokot Nagykőrösön

Ünnepélyes keretek között adták át Nagykőrös új piaccsarnokát pénteken. A rendezvényen Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára elmondta: a közeljövőben a nagykőrösi piacélet másik központi helyszíne is megújulhat.

Koós Kata

Korszerű, fedett, egyedi arculatú piaccsarnok épült Nagykőrösön, melynek átadó ünnepségét pénteken tartották. A rendezvény elején dr. Czira Szabolcs, polgármester köszöntötte a megjelenteket.

– Boldogok vagyunk, hiszen egy újabb sikert, győzelmet érhettünk el, mely tovább erősíti szeretett városunkat – mondta, majd hozzátette: a fedett piaccsarnokra óriási igénye volt a lakosságnak, hogy az esős, havas, szeles napokon is kényelmes körülmények között juthassanak hozzá a közkedvelt, helyben megtermelt mezőgazdasági termékekhez.

A polgármester továbbá megköszönte a kormányzati támogatást, melynek révén a nagyszabású beruházás megvalósulhatott. Nagykőrös ugyanis egy kormányhatározatban rögzített döntés alapján 600 millió forintot kapott új piaccsarnok és a Temetőhegyi városrész útjainak felújítására.

A piac csarnoképületének és környezetrendezésének kivitelezésére fordított 415 millió forint állami támogatást az önkormányzat jelentős önerővel egészítette ki. A projekt keretében egy 963 négyzetméter hasznos alapterületű, teljesen akadálymentesített csarnok épült. Egyedi arculatának különlegessége, hogy a főhomlokzaton a bejárati nyílászárók a piac szót formázzák.

Az ünnepségen Kis Miklós Zsolt, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Földi László, a térség országgyűlési képviselője, dr. Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc- biztonsági Hivatal elnöke, valamint dr. Kiss Gyula, Ybl- és ICOMOS-díjas építészmérnök, az épület tervezője is beszédet mondott, majd a polgármesterrel közösen vágták át az épület megnyitását jelképező, nemzetiszín szalagot.

Az átadó ünnepségen zenés, táncos műsort adtak a városi óvoda Kárász úti tagintézményének óvodásai, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai.

A rendezvény végén Szabó Gábor, református lelkész-elnök megáldotta, Hernádi László, katolikus esperes-plébános pedig megszentelte az új piaccsarnokot.

A vásártér is megújul

Kis Miklós Zsolt államtitkár elmondta: kormányzati támogatás révén a nagykőrösi piacélet másik központi helyszíne is megújulhat a közeljövőben.

– Örömteli számomra, hogy Nagykőrösön nemcsak a piaccsarnok tudott megépülni, hanem a vásártér is meg fog újulni, hiszen a vidékfejlesztési programból egy 50 millió forintos támogatással tudjuk építeni és szépíteni a kinti vásárteret is – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában