Kunszentmiklós

2019.03.24. 11:30

A víz fontosságára hívták fel a figyelmet (galéria, videó)

Kiállítással és műsorral emlékeztek meg a víz világnapjáról pénteken, Kunszentmiklóson. A víz világnapját 1993 óta minden év március 22-én ünneplik világszerte az ENSZ közgyűlésének kezdeményezésére.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

Kunszentmiklós városában hosszú évek óta szerveznek programot a jeles napon a Varga Domokos Általános Művelődési Központban, hogy ráirányítsák az itt élők figyelmét az elérhető tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. Az idei esztendőben a víz világnapi programnak a VDÁMK Tinódi Lantos Sebestyén Könyvtára adott helyet. A rendezvény keretében hirdették ki a város óvodásai és iskolásai számára kiírt Vizet mindenkinek!, Víz a mindennapokban! című képzőművészeti és irodalmi pályázat eredményét. A felhívásra beérkezett több mint félszáz sokszínű és fantáziadús alkotás között a zsűri nem állított fel rangsort, így valamennyi pályázó oklevelet, és ajándékot kapott. A víz világnapi programban közreműködött Baki Eszter, Mizsei Dorina, Mizsei Molli. A műsort Honti Roland állította össze. A legkisebbeket kézműves játszóház várta, a foglalkozást Juhász Csabáné vezette. A rendezvény keretében nyílt meg a könyvtárban Forgó Lóránt helyi festőművész Utaim című kiállítása, a képeket Bődi Szabolcs ajánlotta a közönség figyelmébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában