Szabadszállás

2019.02.15. 08:23

Bőkezű a makettezők közössége

Értékes készletekkel gazdagodott az elmúlt másfél hónapban a szabadszállási Honvéd Nyugdíjas Klub égisze alatt működő Ifjúsági Makettszakkör. A makettek értéke meghaladja a százezer forintot.

Gulyás Sándor

A legértékesebb darabot még a profik is megirigyelhetik

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gulyás Sándor

A szabadszállási makett­szakkör három esztendeje működik. Az első hónapokban a szükséges anyagokat és készleteket Dorogi Kálmán biztosította a gyermekek számára. Otthoni „raktára” azonban gyorsan kiürült, így kénytelen volt segítséget kérni a makettkészítők közösségétől. Már az első próbálkozása sikerrel járt, így ezen felbuzdulva tavaly decemberben úgy gondolta, újabb készletekkel lepi meg tanítványait. A különböző internetes felületeken közzétett felhívása a vártnál is jóval eredményesebbnek bizonyult.

– A felhívás közzététele után néhány nappal már sorra érkeztek a felajánlások. Határainkon belülről tizenheten küldtek egyenként négy-négy készletet, Németországból pedig egy rendkívül értékes helikoptermakettet hozott a posta. Másfél hónap alatt összesen ötvendoboznyi, megközelítőleg százhúszezer forint értékű készlettel gyarapodott szakkörünk – mondta el lapunk érdeklődésére Dorogi Kálmán.

A legértékesebb darabot még a profik is megirigyelhetik
Fotó: Gulyás Sándor / Petőfi Népe

Az adományozóknak köszönhetően a szakkör állománya olyannyira felszaporodott, hogy a készletek akár három esztendőre is elegendőek lesznek. Az elkészült munkákat kiállítás keretében mutatják be a gyermekek, illetve háziverseny keretében mérettetik meg makettjeiket. A tervek szerint a nagyközönség tavasszal tekintheti meg a szakkörösök egy év alatt épített repülőit, autóit, harci járműveit – tette hozzá a szakkör vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában