Kiskunhalas

2019.01.20. 15:57

Kamarai tájékoztatót tartottak az adózásról

Adószakmai napot rendezett a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kiskunhalason.

Barta Zsolt

Fotó: Tapodi Kálmán

A NAV megyei osztályvezetője Szabó Gábor jó néhány olyan változásra hívta fel a figyelmet, amelyek a cégeket és azok dolgozóit érinti. Egyebek mellett elmondta: a gazdasági társaságoknak kötelező használniuk a cégkaput. Az adóhatóság ezen keresztül kommunikál a vállalatokkal. A cégkapu megismerése, annak használata elkerülhetetlen.

Fotó: Tapodi Kálmán

A könyvelők és az ügyvezetők együttműködése nagyon fontos ebben az ügyben. Az egyéni vállalkozók beadványaikat kizárólag elektronikus úton tehetik meg a közigazgatási szervek felé, illetve a közigazgatási szervek, így például a járási hivatal is minden esetben elektronikus úton küldi meg számukra az egyéni vállalkozók hatósági ellenőrzésével kapcsolatos dokumentumokat. A megküldött dokumentumokról az ügyfél az ügyfélkapuján, mintegy postaládán keresztül értesül. A vállalkozóknak – meghatalmazottjaiknak, az ügykezelőknek – ezentúl folyamatosan nézniük kell az ügyfélkapuba érkezett üzeneteket, mert ha nem teljesítik határidőben a hatóságok által elvárt adatszolgáltatásokat, esetenként mindez hátrányt is okozhat. az ügyfél számára, mivel jogkövetkezményekkel járhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában