Kalocsa

2019.01.09. 11:21

Empátiát kért köszöntőjében a polgármester

Dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere röviden értékelte a tavalyi évet, ami stabil büdzsét hozott.

Gábor János

Dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Eredményes évet tudhatunk magunk mögött. Stabilizálódott a város költségvetése, nőttek adóbevételeink, több pályázatot is megvalósítottunk, közöttük közvilágítás-fejlesztést, multifunkciós ovisportpályát, érsekkerti fejlesztést – sorolta újévi köszöntőjében dr. Bálint József polgármester. Mint hangsúlyozta: „nagy 2018-as eredménynek tartja” a humán szolgáltatásokra és partnerkapcsolatok fejlesztésére elnyert „jelentős pénzösszeget”, valamint a Család és Karrierpont szolgáltatásainak beindítását.

A polgármester elégedett az óévben végzett városüzemeltetési feladatokkal, köztük néhány hosszú ideje rossz állapotú utca burkolatfelújításával. Örömmel nyugtázta, hogy 2018-ban újra jutott pénzügyi keret az idős polgárok húsvéti és karácsonyi támogatására. Megemlékezett a kulturális rendezvényeik sikeréről, az egytől egyig nagy látogatószámot produkáló majálisról, Szent Iván-éji mulatságról, Szent István Napokról és a Kalocsai Paprikafesztiválról is.

Dr. Bálint József, Kalocsa polgármestere
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Az új év kapcsán megjegyezte: ahogy a tavalyi, „ez sem ígér könnyű és kényelmes utazást”. Emlékeztetett: az önkormányzat 2019-ben sok pályázat kivitelezését indítja el és ezeknek a munkáknak a nagy részét már a következő városvezetés zárhatja le, 2020–21-ben. Ilyen lesz például az új, 150 fős óvoda kialakítása a városközpontban, az iparterület fejlesztése és az inkubátorház létrehozása a volt foktői úti laktanya területén, a Kalocsai Képtár kiállítóterének bővítése, a Vajas-parti közösségi ház kialakítása, valamint a csónakház felépítése a meszesi Duna-parton. Hozzáfűzte: „egyre közelebb kerülünk a Kalocsa–Paks Duna-híd megvalósításához”.

A polgármester vidám, boldog új évet kívánt a lakosságnak, hangsúlyozva, hogy „a szükséges anyagiak előteremtése mellett figyelmet és energiát kell fordítani az emberi kapcsolatokra” is. Leszögezte: ez alatt nemcsak a családtagokra, barátokra gondolt, hanem akár „a városba betérő idegenekre is”, hiszen fontos, hogy „legyünk empatikusabbak embertársaink iránt, mert csak ez teheti szebbé a hétköznapokat és erősebbé a közösséget”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában