SZALKSZENTMÁRTON/ÚJSOLT

2019.01.25. 20:36

Elismerést kapott Szalkszentmárton és Újsolt

Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet kapott Újsolt és Szalkszentmárton önkormányzata.

Lencsés P. Anna

Az elismerést a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház munkatársai adtak át a napokban.

Nyolc évvel ezelőtt hirdették meg a programot a megye 119 települése részére. A díjat először 2012 januárjában adták át azoknak a településeknek, ahol az előző évi statisztika alapján a helyben lakók számához viszonyítottan százalékos arányban a legtöbb gyermek született. A 2017. évi statisztika alapján Újsolt az első, Szalkszentmárton a második helyen végzett.

Ünnepélyes keretek között köszöntötték elsőként Szalkszentmártonban, majd Újsolton az Esélyház munkatársai az érintett kisgyermekeket és szüleiket. A kecskeméti egyesület munkatársai átadtak az önkormányzatok részére mindkét településen a polgármestereknek, Káposztás Tibornak és Pintér Sándornak az eseményt megörökítő emléktáblát és emléklapot. Azok a családok, akik megjelentek a rendezvényeken, szintén emléklapot és díszdobozban, egy-egy koronát ábrázoló tűzzománc plakettet vehettek át. Újsolton két lány és egy fiú, Szalkszentmártonban 14 lány és 21 fiú kapott díjat.

– Örülünk az elismerésnek – mondta Pintér Sándor, Újsolt polgármestere. Ebben az évben már második alkalommal kaptuk meg a címet. Továbbra is várjuk a fiatalokat, hiszen nélkülük elöregszik a falu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában