Baja

2018.12.09. 16:32

Mézlovagok ajándékozták meg a gyerekeket

Ambrus napján a Bajai Szent Ambrus mézlovagrend képviselői ajándékot adtak át a Bajai EGYMI-ben. Pénteken 50 kilogramm mézhez jutottak az intézménybe járó, illetve ott élő gyerekek.

PN

Gégény Benjamint és méhésztársait már ruhájukról megismerik

Forrás: Petőfi Népe

Gégény Benjamin, a térség méhész egyesületének vezetője örömmel állapította meg, hogy már ruhájukról megismerik őket a fiatalok, akik megszólítására évek óta sok energiát áldoznak.

Gégény Benjamint és méhésztársait már ruhájukról megismerik
Fotó: Petőfi Népe

– Egyesületünk tagjai közel 20 ezer méhcsaláddal dolgoznak. Nagy elhatározásunk, hogy megkedveltetjük a gyerekekkel a mézfogyasztást. Ti vagytok a jövő nemzedéke, szeretnénk, ha egészséges ételeket fogyasztanátok. A méz nagyszerű táplálék, sok betegség gyógyítását segíti. Nem kell külföldre vinnünk a mézünket, szeretnénk, ha ez idehaza fogyna el – fogalmazott az elnök az adomány átadásakor.

Érdeklődésünkre elmondta: Bács-Kiskun megyében a Mézes reggeli elnevezésű népszerűsítő akciójuk során 71 intézményben 15800 gyerek jutott mézhez. Országosan 1011 helyszínen 165 ezer fiatalhoz jutottak el, ami közel 60 százalékos növekedést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában