Szalkszentmárton

2018.12.31. 13:05

Januárban adják át a felújított szalki rendelőt

Az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra nyújtott be pályázatot még 2017-ben a község önkormányzata, melynek megnyert összegét a település több orvosi rendelőjének fejlesztésére használták fel.

Gulyás Sándor

A nyolcvanmillió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásból a település meglévő felnőttháziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi rendelőjének infrastrukturális fejlesztését valósították meg a helyiek.

A korábbi infrastrukturális feltételek hagytak kivetnivalót maguk után, ezért a fő cél az volt, hogy a falu lakossága jó minőségű közszolgáltatáshoz jusson. Az épület fő szerkezetei a 60-as évek végén készültek, melyek már igencsak elavulttá váltak, esetenként az épület állagát is veszélyeztették, valamint igen magas üzemeltetési költséggel jártak.

A fejlesztés során megtörtént a rendelőintézet komplex felújítása, valamint új eszközök kerültek beszerzésre. Megújult a teljes épületgépészet és az elektromos rendszer, a homlokzat- és födémszigetelés, valamint új nyílászárók kerültek a régi helyére. A szakemberek kicserélték a tetőszerkezet héjazatát, párazáró fólia került az új cserép alá.

Az intézmény belső részén különféle szakipari és építőmesteri munkák zajlottak. A projekt során felújították a szolgálati lakást is. A létesítmény hivatalos átadása január elején várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában