Kalocsa

2018.10.08. 12:33

Tízmilliókat költhet foglalkozásokra a kalocsai könyvtár

„Tudás a szárny, amelyen égbe szállunk” – Kulturális Központ az élményszerű tanulásért címmel nyitotta meg újabb, közel harmincmillió forintos pályázati projektjét a Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár. Komoly fejtörést is okozott, hogy lesz-e elegendő szakképzett emberük a kivitelezésre.

Gábor János

Balról: Ihracska Andrásné, Csikós Marianna, dr. Magóné Tóth Gyöngyi és dr. Bálint József polgármester a megnyitón

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

A „leginkább szerteágazó” projektjükről van szó – fogalmazott dr. Magóné Tóth Gyöngyi intézményvezető arra utalva, hogy 14 különböző intézmény együttműködésével és 41 ember foglalkoztatásával valósul meg. A teremben jelenlévő pedagógusoknak bemutatta a programért felelős szakembereket: Ihracska Andrásné pénzügyi vezetőt és Csikós Marianna projektmenedzsert.

– A vállalt feladatok ellátására közel 28 millió forint áll rendelkezésünkre – jelentette be a projektnyitón Csikós Marianna, hozzátéve: ebből az összegből 18 hónapon keresztül, 2020 februárjáig fognak dolgozni. A megfogalmazott célok között az olvasáskultúra fejlesztése, a könyvtárhasználat népszerűsítése és a hagyományőrzés fenntartása szerepel.

Balról: Ihracska Andrásné, Csikós Marianna, dr. Magóné Tóth Gyöngyi és dr. Bálint József polgármester a megnyitón
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában