lajosmizse

2018.10.03. 16:15

Biokóstolóval népszerűsítette az egészséges életmódot az Egészségház

Egészség-Expot szervezett Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye (EGYSZI) szerdán az immár 18. alkalommal megrendezett „Szakmai napok – Nyílt napok” elnevezésű, egész héten át tartó programsorozat keretében az Egészségházban.

Koós Kata

– A szakmai napok legfőbb célja a lakosság felé nyitni az Egészségház szolgáltatásait. Ennek keretében gyermekeknek, időseknek,valamint külön nőknek és férfiaknak szóló szűréseket szerveztünk. A hét folyamán szakmai előadásokkal is várjuk a lakosságot, sőt a helyi óvodába és iskolába is elmennek szakembereink, ahol egészségügyi tanácsokat adnak, előadásokat tartanak a gyerekeknek. Az ovisokkal például tartásjavító tornát végeznek, az alsó tagozatosokat a helyes kéz- és fogmosás technikájával ismertetik majd meg a szakemberek, a nyolcadikosoknak pedig elsősegélynyújtó és újraélesztési alapismereteket tanítanak majd a Kecskeméti Járási Egészségfejlesztő Iroda munkatársai – fejtette ki Józsáné Dr. Kiss Irén, az EGYSZI intézményvezetője.

Elmondta: az Egészség-Expo legfőbb célja az egészséges életmód és táplálkozás népszerűsítése. A kiállításon helyi termelők kínálták száz százalékban természetes alapanyagokból készült termékeiket.

– Mivel az egészségmegőrzés két legfontosabb tényezője az életmód és a táplálkozás, ezért olyan helyi termelőknek biztosítunk bemutatkozási lehetőséget az expon, akik kizárólag természetes alapanyagokból, tartósítószer nélkül, bio, otthoni környezetben állítják elő termékeiket – mondta az intézményvezető.

A kiállítás látogatói kóstolhattak immunerősítő homoktövis üdítőt, cukormentes, őszi gyümölcskoktélt, mézeket, gluténmentes termékeket, cukor- és édesítőszer mentes lekvárokat. Megismerkedhettek továbbá különféle gombák gyógyhatásaival, a biokozmetikumok és hagyományos készítésű, kecsketejes szappanok bőrre gyakorolt, jótékony hatásával, valamint megtudhatták, hogy a pedikűr és manikűr nemcsak esztétikai, hanem gyógyászati célokat is szolgálhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában