Kecskemét

2018.10.12. 10:28

40 éves a kecskeméti Táncsics kollégium

Fennállásának 40. évfordulóját ünnepelte csütörtök este a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium.

Sebestyén Hajnalka

A nagyszabású ünnepségen a kollégisták sokaságát és a meghívott vendégeket elsőként Bibok Róbert kollégiumigazgató köszöntötte. Hangsúlyozta az intézmény értékes munkát végez, nyitott az újra. Fő céljuk, hogy a gyerekeknek második otthont nyújtsanak távol a szülői háztól, a tanuláshoz nyugodt környezetet biztosítsanak. Olyan gyerekeket nevelnek, akik később az életben sikeresen megállják a helyüket. Erről tanúskodik az elmúlt negyven év is, hiszen számos egykori kollégista futott be eredményes életpályát hazánkban és a világ más pontjain. Külön kiemelte az egykori igazgatók munkáját, Homoki György 1978-1996-ig, Török Tibor 1996-2002-ig, majd Szappanos Benedek 2002-2015-ig irányította az intézményt. Mint mondta: a sikert együtt érték el.

Zsámboki Anna, a kecskeméti tankerület vezetője köszöntőjében elhangzott: a kollégium folyamatosan megfelel a változó világunk kihívásainak. Értékeik közül mindenképpen kimagaslik a tehetséggondozás és a felzárkóztatás. Az intézmény 2001 óta része az Arany János Tehetséggondozó Programnak, mely a vidékről érkező hátrányos helyzetű diákoknak nyújt lehetőséget tehetségük kamatoztatására.

Az ünnepi műsor további részében a diákok emlékeztek meg az elmúlt 40 évről. Felelevenítették a kollégium létrejöttének előzményeit, többek között, amikor még szalmazsákokon, vaságyakban feküdtek a diákok a jogelőd intézményben. A kollégisták ezúttal is bizonyították tehetségük sokoldalúságát. A képzőművészeti alkotások mellett volt ének, tánc és drámaszínjátszás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában