szentkirály

2018.09.25. 17:30

Kültéri tornapályát épített a szentkirályi iskola az adományból

Kedden adták át a Szentkirályi Általános Iskola udvarán felállított két kültéri sporteszközt. Az iskola felajánlásokból bővítette eszközparkját, melyet a gyerekek örömmel vettek birtokukba.

Horváth Péter

A Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. adománygyűjtő játékra hívta a Vivicittá Városvédő Futás futóit, akik minden megtett kilométerrel a Szentkirályi Általános Iskola kültéri tornapályájának létrehozásához járultak hozzá. Az adománygyűjtés során másfél millió forint gyűlt össze az iskola javára, amelyből az intézmény a nyár folyamán megépítette a két egységből álló kültéri tornapályát. Az ünnepélyes átadást kedden tartották, majd a gyerekek Túróczi Réka futónagykövet társaságában nagy örömmel vették birtokba új sportszereiket.

Az eseményen Katzné Almási Zsuzsanna, a Szentkirályi Általános Iskola igazgatója köszöntötte a gyerekeket. Az igazgató elmondta, hogy az új eszközök kibővítik az iskolában végezhető mozgásformák lehetőségeit és az önkormányzat révén további sporteszközöket állítanak fel az udvaron. – Ezek az eszközök is segítenek abban, hogy még jobban megszerettessük veletek a mozgást és a sportot. Szeretnénk, hogy a testedzés és az egészséges életmód beépülne mindennapjaitokba – mondta az igazgatónő és hozzátette, hogy ez valószínűleg nem lesz nehéz, mert ezidáig is élen járt az iskola sporttrófeák gyűjtésében.

Szabó Gellért, Szentkirály polgármestere köszönetét fejezte ki a felajánló felé és elmondta, hogy a tegnap átadottak mellett tizenhárom fajta további sporteszközt terveznek felállítani az iskolaudvarban. -A település és az iskola fejlődése különösen fontos számunkra, hiszen szeretnénk, ha a gyermekek minél több lehetőséget kapnának Szentkirályon, amelyekre később is jó szívvel gondolhatnak majd vissza – mondta a polgármester.

Szabó Balázs, a felajánló Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. vállalati kapcsolatok igazgatója elmondta, hogy számukra különösen fontos a sport, az egészséges életmód népszerűsítése és helyi kötődése miatt a szentkirályi diákok támogatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában