Kiskunfélegyháza

2018.08.31. 20:18

Új óvodát adtak át Félegyházán

Hétfőtől száz kisgyermeket vár Félegyháza új óvodája, melynek ünnepélyes átadását pénteken tartották.

Vajda Piroska

A Móra Ferenc utcában található modern óvodát a Területi Operatív Program keretében elnyert mintegy 400 millió forintos támogatásból építették meg. A korszerűen felszerelt intézményben négy csoportszoba, valamint a szocializációt, mozgás- és egyéb fejlesztést segítő helyiségek, tornaszoba, különféle kiszolgáló terek, beteg gyermekek elkülönítésére szolgáló helyiség, valamint orvosi szoba is helyet kapott.

– Elmondhatjuk, hogy Kiskunfélegyházán a ország egyik legszebb és legkorszerűbb óvodája épült meg. Olyan létesítménnyel lett gazdagabb a város, mely csökkenti az eddigi intézmények túlzsúfoltságát, segíti a kisgyermekes szülők munkába való visszatérésének esélyét, ezáltal növeli a település népességmegtartó képességét – mondta az ünnepélyes átadáson Csányi József polgármester.

– Polgármesteri programom egyik alappillére a népességfogyás csökkentése volt. A kedvezőtlen folyamatok megállításának lehetőségeit az új munkahelyekben, a családokat támogató és itt tartó városi szolgáltatásokban, valamint a biztonságos és élhető élettérben látom. Az elmúlt évek fejlesztései és folyamatos törekvései beérni látszanak. Ezt támasztja alá az az örömteli adat, hogy az elmúlt négy évben a 3 éves kor alatti gyermekek száma 12 százalékkal nőtt Félegyházán. Ez egyben további feladatot is jelent számunkra, hiszen több férőhelyre van szükség az óvodákban, sőt a bölcsődei férőhelyeket is növelni kell. Ezen dolgozunk jelenleg – jelentette ki a városvezető.

 

Ünnepi beszéde után Balla László alpolgármester és Rausch Sándor a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte az egybegyűlteket. Végül Rónaszéki Gábor plébános áldotta és szentelte meg az új óvodát. A szalagátvágás után pedig birtokba vehették a gyerekek és a szülők az új létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában