Kalocsa

2018.08.06. 20:37

Kisgyermekes anyáknak segítenek visszatérni

A napokban hivatalosan is Család és KarrierPont lett a megyei kereskedelmi és iparkamara kalocsai irodája.

Gábor János

Nagy érdeklődésre számítanak a CSAK-ban

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

– Ez az iroda segít a hölgyeknek rugalmas foglalkoztatás keretében visszatérni a munka világába, tehát nem tipikus napi nyolc órában, hanem a családhoz vagy egyéb munkakörülményekhez igazodóan: rövidített munkaidőben vagy egyéb más rugalmas formában – magyarázta a sétálóutcában, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara helyi képviselete előtt tartott nyitórendezvényen Utasi Melinda. A projektmenedzser hangsúlyozta: a CSAK, vagyis Család és KarrierPont lényegében egy új ügyfélszolgálatot jelent, amelynek ezzel még jobban kibővültek a szolgáltatásai.

– Előjegyzünk például a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálathoz, egyéni tanácsadásra, csoportos foglalkozásokra – hozta fel, hozzáfűzve, hogy fontos számukra a közösségépítés.

– A pályázatban adottak azok az egyébként ingyenes szolgáltatások, amelyeket nyújtani tudunk, ám az igényeket is meghallgatjuk – reagált Utasi Melinda arra a kérdésünkre, hogy hogyan segítenek a kisgyermekes anyáknak, akik jellemzően nem kopognak be csak úgy az ajtón, konkrétan megfogalmazva, hogy mire volna szükségük. Elmondása szerint, amíg a vállalkozásoknak főleg HR-rel és adózással, illetve a rugalmas foglalkoztatással kapcsolatban kínálnak ingyenes tanácsadást, addig a nők, gyermekes anyák képzéseket vehetnek igénybe: az önismereti foglalkozások mellett felkészítik őket a munka világába történő sikeres visszalépésre. Díjmentes előadásaikon személyre szabott önéletrajzok készítésében segítenek, vagy éppen felvértezik őket a legjobb stratégiákkal, ami az állásinterjún jöhet jól.

Utasi Melinda felhívta a figyelmet arra, hogy a programnak még nagyon az elején járnak, hiszen három évig tart, és még csak az első féléven vannak túl.

Nagy érdeklődésre számítanak a CSAK-ban
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

A kalocsai CSAK hivatalos megnyitóján már rögtön drogprevenciós előadással, a rugalmas munkahely kiválasztásával és elérésével, az álommunkahely megteremtésével, valamint a karrier és az anyai szerep összehangolásával foglalkozó beszélgetésekre várták az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában