Kecskemét/London

2018.07.06. 15:27

Londonban versenyeznek a kandósok

Már javában zajlik a 34. Shell Eco-marathon Londonban. Az üzemanyag-hatékonysági megméretésre 24 országból több mint 143 csapatot vártak a szervezők. A főként egyetemistákból álló csapatok Európából és azon túlról is érkeztek. Hazánkat két egyetemi és egy középiskolás csapat, a kecskeméti Kandó Electric képviseli.

Sebestyén Hajnalka

Útra kész a Kandó Electric csapata. Szerdán a sajtótájékoztatón együtt mutatták be az autójukat

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A kandós csapat múlt szombaton vágott neki az útnak, hétfőn pakolhattak ki a versenyzőknek biztosított kemping területén. Azóta folyamatosan van mit tenniük a fiúknak és lányoknak, a fontosabb mozzanatokat a Facebook-oldalukon bárki nyomon követheti. Ebből kiderül, hogy az odafelé tartó úton minden rendben zajlott. Kedden volt egy előre tervezett tűzriadó a versenypályánál, mely kicsit hátráltatta a kecskeméti fiatalok felkészülését. Az autó csütörtökre teljesen készen állt a versenyre, sikeresen teljesített a műszaki átvételen is. A verseny vasárnapig tart.

A kandós diákok már évek óta megmérettetik magukat a nemzetközi mezőnyben, és az általuk épített és fejlesztett hiperhatékony elektromos járművükkel évről évre szépen teljesítenek, és a középmezőnyben végeznek. Idén szinte egy teljesen új csapat állt fel, hiszen régi csapattagok közül sokan végeztek tanulmányaikkal. A korábbi egy helyett két női pilóta erősíti a csapatot. A fiatalok a tanult szakmának megfelelően, csapatmunkában működtek együtt a felkészülés során, a gépészek és mechatronikusok az autó mechanikáját, az elektronikai-technikus és informatikus tanulók az autó vezérlésén dolgoztak.

A csapat csütörtökön egy fotót is posztolt a közösségi oldalukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában