Kecskemét

2018.06.26. 14:00

Új buszmegállót építenek, hogy kevesebbet kelljen gyalogolni a munkába

Múlt heti ülésén ismét foglalkozott a helyi buszok menetrendjével a képviselő-testület, miután több kérés is beérkezett változtatásokra.

Hraskó István

Forrás: Google Street View

Augusztus 1-jétől új autóbuszjárat indul 2S jelzéssel a Noszlopy Gáspár park és az SMP-gyár között. Vonalvezetése a Búzakalász utcáig megegyezik a 2D-ével, majd ezután a Daimler úton és a Barényi Béla úton keresztül éri el az SMP-nél lévő fordulót. Minden 2S jelzésű busz mindkét irányban megáll a vonalon lévő összes buszmegállónál.

Ugyancsak augusztus 1-jétől a 9-es vonalán a buszok minden óra 50 perc helyett egységesen 5 perccel korábban, azaz óra 45-kor elindulnak.

A Rösch Mode Kft. kezdeményezte, hogy dolgozóik munkába járásának megkönnyítése érdekében a Könyves Kálmán körúton, a Kiskőrösi út felé vezető oldalon alakítsanak ki egy új autóbusz megállóhelyet. Jelenleg ugyanis a Hetényegyháza felől érkező tizenöt-húsz munkavállalójuk csak az SOS Gyermekfalunál tud legközelebb leszállni, onnan viszont még jó két kilométert kell gyalogolniuk. A képviselő-testület támogatta azt az elképzelést, hogy az üzemtől pár száz méterre, a Könyves Kálmán körút és a Bíró Lajos utca kereszteződésében található Univer élelmiszerüzletnél legyen egy új buszmegálló, itt október 1-jétől fognak megállni a 15D-s buszok.

Nyitóképünk illusztráció,

forrás: Google Street View.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában